info & contact
 
gedachtegoed
movements
muziek
lezingen
cartoons  
agenda
geschiedenis
bibliotheek
websites
citaat
oefening
vraag het Dorine
 
Homepage: Nederlandse startpagina agenda
Ouspensky Stichting
bijgewerkt tot: 20-11-2001
lees dit eerst

Activiteitenarchief  

 

Op deze pagina staan verslagen en observaties over de activiteiten die de Stichting heeft ontplooid in het recente verleden. De activiteiten die in het komende jaar zijn gepland, staan op de pagina agenda, activiteiten en evenementen.

 

6 t/m 8 april 2001
Derde International Work Assembly: een weekend met als thema het Enneagram

8 t/m 10 december 2000

Tweede International Work Assembly: een weekend met als thema het Enneagram

2 tot en met 8 juli 2000

De eerste International Work Assembly

De International Work Assembly's werden gehouden op de Oxerhof

29 oktober 1999
Memorial 50ste sterfdag van G.I. Gurdjieff in de Platoschool te Amsterdam met demonstratie movements door Wim van Dullemen en muziek. Het is een indrukwekkende en waardige bijeenkomst geweest. Wim van Dullemen toonde zeldzame dia's van Gurdjieff. Je zag momentopnamen van hem in het volle leven, en er waren zeldzame dia's van een dode Gurdjieff, opgebaard in zijn huis. Wat volgde was een herdenking in stilte, prachtige muziek van de meester zelf en movements. Er waren vertegenwoordigers van movementgroepen uit Engeland en Duitsland gekomen. Wat volgde was een adembenemende presentatie van enkele movements, waaronder 'Het Enneagram'.
22 november 1998
'De Kunst van het Werk' (i.s.m. de Academie Marsilio Ficino). Dit was een groots opgezet evenement, dat een hele dag duurde. Ter wille van inzicht in de inhoud leze men bijgevoegd persbericht, dat daags vóór het evenement aan verschillende locale en landelijke media werd toegezonden. klik op persbericht
september 1998 - juni 2001
Platformbijeenkomsten. Gedurende het eerste jaar werden deze eens in de veertien dagen gehouden op een zondagavond. Het tweede en derde jaar namen ze de vorm aan van studiedagen, d.w.z. een hele zondag, eens in de 5 à 6 weken. Artikel over Platformbijeenkomsten

14 en 15 maart 1998

Uitvoering 'Het Wonderlijke leven van Ivan Osokin' met lezing van prof. Bob Simmons (Study Society, U.K.) en muziek van Gurdjieff in het Amstelkanaal Theater in Amsterdam. De toneelgroep had een jaar gewerkt en gestudeerd op het niet eenvoudige toneelstuk 'Ivan Osokin' van P.D. Ouspensky. Het werd gespeeld in een, in het Nederlands vertaalde, bewerking van dr. Francis Roles, de toenmalige opvolger van Ouspensky. De avond begon met een uiteenzetting van Bob Simmons over het verschijnsel 'Tijd', het hoofdthema van Osokins ervaringsonderzoek. Het toneelstuk bestond uit 13 korte scènes. Het decor was sober gehouden en bestond voornamelijk uit een projectiescherm waarop decors (de verschillende scènelocaties) werden geprojecteerd. Tussen en tijdens de scènes werd (live) pianomuziek van Gurdjieff gespeeld. De zes acteurs speelden op één na allemaal dubbelrollen. In totaal bezochten zo'n 300 mensen de twee uitvoeringen.

 

5 oktober 1997

Memorial 50ste sterfdag van P.D. Ouspensky in de Rode Hoed te Amsterdam met lezing van prof. R. Guyatt (Study Society, U.K.) en muziek van Wim van Dullemen. Prof. Guyatt hield een uiteenzetting over de betekenis van het werk van Ouspensky. Hij ging daarna uitvoerig in op vragen uit het publiek. Vervolgens presenteerde Wim van Dullemen movements. Hij had zeldzame filmopnamen uit de jaren zeventig van uitvoeringen door een Bennett groep. Hij besloot met een door hem niet eerder publiek uitgevoerd pianowerk van Gurdjieff als 'tribute' aan Ouspensky.